خانه تاریخی نبوی
استان قزوین، ملک آباد، امام زاده علی و کوچه نبوی، پلاک 201
09038862946
اینجا جستجو کنید...
جستجو
استان قزوین، ملک آباد، امام زاده علی و کوچه نبوی، پلاک 201
02833555944

درباره ما

خانه تاریخی نبوی استان قزوین

این بنا متعلق به دوران قاجار است که در سال 1384 به شماره 12616 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌است.

خانه تاریخی نبوی در استان قزوین، ملک آباد، امام زاده علی و کوچه نبوی واقع شده است که در مسیر گردشگری پیش‌بینی شده در طرح جامع شهر قزوین قرار دارد. این مسیر از شمال به گذر محمدیه و موقعیت قرارگیری آرامگاه حمداله مستوفی و گذر بلاغی منتهی می‌شود و از جنوب به خیابان تهران قدیم می‌رسد که به موقعیت قرارگیری دروازه تهران قدیم و گرمابه حاج بیگلر متصل می‌شود. همچنین از طریق کوچه شالی که به سمت غرب کشیده شده‌است به بازارچه سپه و خیابان سپه منتهی می‌شود.

خانه نبوی ها

خانه تاریخی نبوی می‌تواند به عنوان یکی از خانه‌های تاریخی و ارزشمند بافت تاریخی و در اتصال با سایر بناها و جاذبه‌های تاریخی شهر قزوین به عنوان یك زنجیره از اهداف گردشگران برای بازدید از قزوین محسوب گردد که هم دارای فضای اقامتی بوده و هم دارای جاذبه‌های مكانی می باشد.

جهت آشنایی با موقعیت مکانی خانه تاریخی نبوی کلیک نمایید.

سبک معماری خانه تاریخی نبوی

خانه تاریخی نبوی در دوره قاجاریه ساخته شده‌است، این بنا پس از طی دو قرن به شکل اصیل و یکپارچه خود باقی مانده‌است. این خانه متعلق به سعدالسلطان- از عوامل حکومتی دستگاه سعدالسلطنه بوده‌است.

در سال 1312 آسید مجتبی نبوی که از معتمدین شهر و موسس فرش اعتماد بوده‌است این خانه را خریداری و پس از انجام مرمت آن را برای اقامت خانواده خویش آماده می‌نماید.

مرحوم سید مجتبی نبوی

این خانه زيربنایی حدود 700 مترمربع دارد و از جمله خانه ‌های سنتی شهر قزوین است که در محله‌ای سرزنده از محله‌های قدیمی شهر قزوین قرار دارد.

 این بنا داراي ورودی مفصل شامل جلوخان، هشتی و دالان و دو بخش اندرونی و بیرونی است كه شامل 10 اتاق، بهارخواب‌، مطبخ، زیرزمین‌های متصل به هم، حياط و شاه‌نشين می‌شود كه به سبک معماری دوره قاجاریه ساخته شده‌اند. در اين خانه 2 آب انبار  نیز وجود دارد.

معماری خانه تاریخی نبوی معرف دوره قاجار و دارای الگوی حیاط مرکزی است وسعت بنا 418 متر مربع است و در گذشته دارای یک حیاط بزرگ اندرونی و یک حیاط کوچک بیرونی بوده است.

حیاط خانه تاریخی نبوی

خانه سنتی نبوی بر مبنای تجربه سبک زندگی در خانه‌های قاجاری و فرهنگ و سنت‌های شهر قزوین شکل گرفته‌است و تمامی خدمات و فعالیت‌های گردشگری برای آن تعریف شده و قرار است منطبق با ساختار بومی، محلی و فرهنگی منطقه قزوین باشد.

جهت آشنایی بیشتر با خانه تاریخی نبوی کلیک نمایید.

فعالیت‌های مختلفی مانند ارائه غذا و نوشیدنی محلی، ساخت، آموزش و فروش صنایع دستی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادها و جشن‌ها و آیین‌های سنتی قزوین و تورها و فعالیت‌های گردشگری در آن صورت می‌گیرد.

همچنین قرار است برخی فضاها با مبلمان سنتی خاص خود به نمایش گذاشته ‌شوند و در فصل زمستان در کنار سایر دکوراسیون اتاق‌ها، فضایی برای چیدن کرسی درنظرگرفته ‌شود.

غذاهای محلی و سنتی و انواع دمنوش‌ها و شربت‌های خانگی ارائه می گردند. مطبخ خانه و تنور آن با چیدمان سنتی مورد بازدید قرار می‌گیرد. زیرزمین‌ها، مکانی چند منظوره هم برای نمایش فرش اعتماد و دست بافته‌های قدیمی و هم مکانی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی خواهد بود.

جانمایی کاربری فضاها در طبقات مختلف

کاربری فضاهای خانه نبوی در دو طبقه همکف و زیرزمین تعریف و در پلان طبقات جانمایی شده‌است. کاربری‌ها شامل انواع اقامتی، پذیرایی و خدماتی ‌است.

ورودی خانه دارای جلوخان ‌است که در میانه ضلع غربی بنا قرار دارد و با یک سازه‌ی سبک شیشه‌ای سرپوشیده شده و به بخش پذیرش تبدیل می‌شود.

فضای هشتی با توجه به ماهیت آن که فضای انتظار و ارتباط است به لابی تبدیل شده‌است. این لابی یک گالری نیز محسوب می‌شود. در این بخش مستندات تصویری مرتبط با خانه تاریخی نبوی و فرش اعتماد قزوین نمایش داده می‌شود.

در این خانه 8 واحد اقامتی پیش ‌بینی شده‌ است که 4 واحد از آن‌ها در طبقه فوقانی (همکف) در قالب سوئیت می‌باشند و  4 واحد دیگر در طبقه تحتانی (زیر زمین) قراردارند که دو واحد آن در قالب سوئیت و دو واحد دیگر در قالب اتاق‌های اقامتی تعبیه شده‌اند.

در طبقه زیرزمین فضاهای خدماتی و پشتیبانی جانمایی شده‌است. انبار، سرویس بهداشتی، خانه‌داری، محل استراحت کارکنان همگی در زیر زمینه قراردارند.

سید مجتبی رضوی نبوی

مشخصات توسعه‌گر (سرمایه گذار)

آقای سید مجتبی رضوی نبوی متولد سال 1339، دارای مدرک دکتری در رشته سازه‌های آبی و بیش از سی سال سابقه فعالیت و مدیریت در بخش‌های دولتی و خصوصی است.

ایشان مالک خانه تاریخی نبوی و نوه‌ی ارشد آسید مجتبی نبوی (از معتمدین شهر و موسس کارخانه فرش اعتماد و سلامت قزوین) است. سرمایه‌گذار در تلاش است در راستای حفظ و نگهداری میراث ارزشمند خانوادگی خود و در زمینه اشتغال‌زایی و ایجاد کسب و کار در زمینه گردشگری نیز گام بردارد.

جهت مشاهده بیوگرافی کامل سرمایه گذار و توسعه گر، سید مجتبی رضوی نبوی کلیک نمایید.

توضیحات توسعه‌گر در زمینه کاربری آینده خانه نبوی

خانه تاریخی نبوی را می توان تنها اقامت گاه سنتی دانست که هم جنبه اقامتی دارد و هم جنبه بازگو نمودن فرهنگ و تاریخ غنی استان قزوین را دارا می باشد، بگونه ای که با اقامتی حتی کوتاه در آن می توان با سبک زندگی مردم قزوین قدیم آشنا شد.

برنامه‌های اصلی، سطح خدمات، نحوه پذیرش مهمان‌ها

تمامی اندیشه و تفکر ما بر این است که خدمات ارائه شده در این مکان در بالاترین سطح ممکن باشد و به نوعی خدمات به صورت VIP ارائه گردد و در این صورت امکان ارائه خدمات به صورت گروهی و خانوادگی در نظر گرفته شده نه برای اشخاص و انفرادی

امکانات موجود عبارتند از: استفاده از سوئیت‌ها و اتاق‌های به صورت اقامتگاهی و سکونت موقت، استفاده از رستوران و چایخانه سنتی، استفاده از سالن جلسات

 همان طور که اشاره شد امکان سرویس دهی صرفا به صورت گروهی امکان پذیر است نه انفرادی و ما آمادگی آن را داریم که برای مراسماتی چون انواع جشن‌های خانوادگی (تولد، نامزدی و…)، برگزاری جلسات (جلسات گوناگون، نشست‌های علمی فرهنگی و…) سرویس دهی مناسبی داشته باشیم.

جذب توریست و سفر در زمان

برای جذب توریست داخلی و به ویژه توریست خارجی برنامه ها و شرایط ویژه ای در نظر گرفته شده که به مرور زمان به آن ها بیشتر می پردازیم، نقطه قوت ما و وجه تفاوت ما با دیگر مکان های تاریخی در این است که هم شرایط سکونت موقت و اقامتگاهی را در اختیار میهمان ها و توریست ها قرار می دهیم و هم می توانیم بخشی از تاریخ کشور و شهر قزوین را به آنها نشان داده و معرفی نمائیم، درواقع اقامت در این محل یک تیر و چند نشان است: هم اقامتی خاطره انگیز و به یاد ماندنی هم آشنایی با تاریخ و فرهنگ مردمان قدیم و هم می توان آن را می توان به سفر در زمان تشبیه کرد یعنی زندگی و اقامتی کوتاه به سبک مردم قدیم ایران و قزوین

معرفی اقامتگاه‌ها و محل‌هایی که برای سکونت در نظر گرفته شده

خانه تاریخی نبوی دارای هشت اقامتگاه می باشد (شش سوئیت و دو اتاق) سوئیت های طبقه فوقانی عبارتند از: سوئیت شاه نشین، سوئیت عقیق، سوئیت فیروزه ای، سوئیت عتیق

اقامتگاه اول با نام سوئیت شاه نشین

  1. موقعیت خاص مکانی نسبت به دیگر سوئیت ها
  2. دارای سبک معماری متفاوتی با دیگر قسمت هاست و می توان قدمت آن را بیشتر دانست (طاقچه‌های منحصر به فرد با چیدمان قدیمی، سقف خنچه‌پوش، شیشه‌های رنگی و…)
  3. دارای دو اتاق VIP
  4. مشرف به ورودی اصلی مجموعه
  5. اشراف کامل به حیاط
  6. دارای ورودی مستقل
  7. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  8. کولر گازی
  9. شوفاژ
  10. یخچال
  11. تلویزیون
  12. تلفن
  13. دارای یک تخت دونفره و یک تخت یک نفر در دیگر اتاق آن با امکان افزایش تخت بنا به درخواست
  14. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

اقامتگاه دوم با نام سوئیت عقیق

  1. واقع در پشت شاه نشین
  2. تنها اتاقی می باشد که در طبقه فوقانی دارای سقف ضربی آجری می باشد
  3. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  4. کولر گازی
  5. شوفاژ
  6. یخچال
  7. تلویزیون
  8. تلفن
  9. دارای تخت دونفره
  10. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

اقامتگاه سوم با نام سوئیت فیروزه‌ای

  1. دارای سقف بلند خنچه پوش
  2. دارای طاقچه‌های قدیمی
  3. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  4. کولر گازی
  5. شوفاژ
  6. یخچال
  7. تلویزیون
  8. تلفن
  9. دارای تخت دونفره با قابلیت اضافه شدن تخت یک نفره
  10. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

اقامتگاه چهارم با نام سوئیت عتیق

  1. دارای دو اتاق
  2. دارای سقف بلند
  3. دارای سه طاقی دوره صفویه که بعداز لایه برداری قابل رویت شده که نشان از این هست که این خانه یه تاریخ قبل از تاریخ قاجار هم داشته
  4. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  5. کولر گازی
  6. شوفاژ
  7. یخچال
  8. تلویزیون
  9. تلفن
  10. دارای یک تخت دو نفره و دو تخت یک نفره می باشد 
  11. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

 

سوئیت ها و اتاق های طبقه پایین (تحتانی) عبارتند از: سوئیت نقشینه، سوئیت ترنج، اتاق محرابی، اتاق گل افشان

 

اقامتگاه پنجم با نام سوئیت نقشینه

  1. دارای دواتاق
  2. دارای طاق ضربی قدیمی
  3. دیوارها آجرنما
  4. دارای دو ورودی اختصاصی به حیاط
  5. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  6. کولر گازی
  7. شوفاژ
  8. یخچال
  9. تلویزیون
  10. تلفن
  11. دارای یک تخت دو نفره و یک تخت یک نفره در اتاق دیگر می باشد
  12. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

  

اقامتگاه ششم با نام سوئیت ترنج

  1. دارای یک اتاق بزرگ و یک اتاق کوچک که در قدیم مطبخ این خانه بوده اما بسته به دلایلی تغییر کابری پیدا نموده و در حال حاضر به عنوان اتاق دوم سوئیت ترج استفاده می گردد که دارای سقفی خیلی بلند و طاق نما
  2. دارای طاق ضربی قدیمی
  3. دیوارها آجرنما
  4. دارای ورودی به حیاط
  5. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  6. کولر گازی
  7. شوفاژ
  8. یخچال
  9. تلویزیون
  10. تلفن
  11. دارای یک تخت دو نفره و یک تخت یک نفره در اتاق دیگر می باشد
  12. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

اقامتگاه هفتم با نام اتاق محرابی

  1. دارای طاقچه‌های قدیمی
  2. دارای طاق ضربی قدیمی
  3. دیوارها آجرنما
  4. دارای ورودی به حیاط
  5. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل، دارای سرویس بهداشتی فرنگی
  6. کولر گازی
  7. شوفاژ
  8. یخچال
  9. تلویزیون
  10. تلفن
  11. دارای یک تخت دو نفره
  12. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

اقامتگاه هشتم با نام اتاق گل افشان

  1. دارای طاق ضربی قدیمی
  2. دیوارها آجرنما
  3. دارای ورودی به حیاط
  4. دارای سرویس بهداشتی کامل و مستقل ***نمی‌باشد*** و می بایست از سرویس بهداشتی عمومی استفاده نمود
  5. کولر گازی
  6. شوفاژ
  7. یخچال
  8. تلویزیون
  9. تلفن
  10. دارای یک تخت دو نفره با قابلیت اضافه کردن تخت تا چهار نفر
  11. کف این اتاق با آجر فرش پوشیده می باشد.

بخش پذیرش یا همان هشتی

برنامه ای که برای بخش ورودی و هشتی در نظر گرفته شده به گونه ای هست که میهمان ها ضمن پذیرش و پذیرایی مختصر می توانند به صورت هم زمان از گالری دائمی عکس های قدیمی این خانه دیدن نمایند، البته یاداور می شویم که بنا به سیاست های در نظر گرفته شده از پذیرش افراد به صورت انفرادی معذور هستیم و فقط به صورت گروهی می توانیم پذیرای عزیزان باشیم.

برنامه پذیرایی در خانه تاریخی نبوی

به خاطر اشیاء ارزشمند و قدیمی و نوع چیدمان سوئیت‌ها و اتاق‌ها برنامه‌ای برای پذیرایی در داخل آن‌ها در نظر گرفته نشده و به جای آن می‌‎توانید برای مواردی چون صبحانه، عصرانه، ناهار، شام و حتی چایخوری به رستوران و چایخانه سنتی و فضای در نظر گرفته شده در هر ساعتی که دوست داشتید مراجعه نمایید.

سعی گردیده برای پذیرایی‌های مختلف از ظروف و وسایل مشابه با سبک قدیم این بنا استفاده گردد و سایلی چون دوغ خوری‌های قدیمی، شربت خوری و…

در نظر داریم تا سبک پذیرایی ما به مانند سبک پذیرایی قزوین به سبک قدیم باشد، حتی برای چایی خوردن قصد داریم از خوارکی‌های مرسومی که در قدیم همراه چای میل می‌شده مثل شیرینی‌های سنتی قزوین، باقلوا و یا موارد دیگر استفاده نمائیم و برنامه داریم که حتی غذاهایی ارائه شده غذاهای سنتی و قدیمی قزوین باشد.

آشنایی با چهار دوره تاریخی خانه نبوی

در این خانه چهار دوره تاریخی وجود داشته که سه دوره آن را می توان دید و لمس کرد، یا بهتر می توان گفت هر بخشی از این خانه در یکی از این سه دوره تاریخی ساخته و یا تکمیل شده

1- (دوره صفویه)  2 – (دوره قاجار)  3- (دوره پهلوی)  که در بخشی دیگر تاریخ این خانه با به صورت کلی برای شما عزیزان توضیح خواهم داد.

برای آشنایی بیشتر با تاریخچه خانه تاریخی نبوی به روایت سید مجتبی نبوی رضوی (توسعه گر و سرمایه گذار) کلیک نمائید

جهت آشنایی بیشتر با فرش اعتماد و ارتباط آن با خانه تاریخی نبوی کلیک نمایید.

جهت آشنایی بیشتر با استان تاریخی قزوین کلیک نمایید.

چشم انداز